Vízszigetelő és tömítőanyagok műanyagok

A vízszigetelő és tömítőanyagok műanyagok rendeltetése az épület nedvesség, pára és víz elleni védelme.

Vízszigetelő lemezek és fóliák: anyaguk PIB, PVC, IIR vagy EVAC polimer töltő-, színező- és öregedésgátló anyagtartalommal, esetenként üveg- vagy műszál hálóerősítéssel.  Lágy, hegesztéssel vagy ragasztással toldható, tekercselt lemezek. Tető-vízszigetelésnél szükséges az UV fény elleni védelmük, amelyet egy speciális bevonóanyaggal valósítanak meg. Ilyen anyagokat gyárt a Villas és a Büsscher Hoffmann.

Kent szigetelések: vastagságuk 1-2 mm, és a várható szerkezeti mozgások miatt rugalmas, repedésáthidaló tulajdonságúak. Kézi kenés mellett szórással is felhordhatók. Kötőanyaguk a módosított (PP, PS, IIR) bitumen, EP vagy
PUR műgyanta, vagy a vizes akrilát diszperzió tartalmú cement. A kent szigetelések mechanikai hatások és fényöregedés elleni védelmet igényelnek.  Ezen szigetelőanyagok előnye a varratmentes szigetelési sík.

Tömítőanyagok: álló és mozgó (dilatációs) hézagokba képlékeny állapotban bedolgozható és azokban tartós vízzárat képező anyagokat nevezzük a szigetelés során tömítőanyagnak. . A legfeljebb ± 7% alakváltozásra igénybe vett és elsősorban üvegezésre használt kittek anyaga száradó olajjal kombinált butilkaucsuk, PIB, PAE polimer ásványi
töltőanyag-tartalommal. A ± 25% vagy nagyobb alakváltozásra igénybe vett kittek anyaga térhálós elasztomer poliszulfid (tiokol), poliuretánkaucsuk vagy szilikongumi. Egy- és kétkomponensű változataikat használjuk a vízszigetelés során.

Both comments and pings are currently closed.

A kommentelés jelenleg zárva van.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!