Hőszigetelés

Ahhoz, hogy komfortérzetünket megtartsuk elengedhetetlen, hogy házunk, lakóterünk minden évszakban megtartsa azt az optimális hőmérsékletet, amelyben hőérzetünk kellemes marad időjárástól függetlenül.

Hőszigetelő rendszer hiányában télen a rendkívüli hideg miatt, nyáron pedig az egyre sűrűbben megdőlő meleg rekordok jelenthetnek a ház lakóinak kihívást. A hőszigetelés azért gazdaságos, mert télen a meleget nem engedi a falakon keresztül elszökni, nyáron pedig a forróság ellen védi a házat. Hőszigetelő rendszerek használatával a határoló falak hőtároló kapacitása növelhető. A megfelelő hőszigetelő rendszer használatával nem csak a ház klímáján javíthatunk, hanem télen 30-40%-al csökkenhet a ház energiafelhasználása, ezáltal a kiadásokat is lényegesen csökkenteni lehet.

Az épületszerkezet hővezetési ellenállása a hőfokesés és a hő áram sűrűségének aránya az, ami jellemzi a szerkezet hőszigetelési tulajdonságát.

E mennyiség tudatában meghatározhatók a szerkezettel szemben támasztott hőszigetelési követelmények és a szerkezet hőszigetelési tulajdonságai. Ezáltal pedig könnyebben meghatározható, hogy a hőszigetelés milyen típusú anyaggal történjen meg.

Hőszigetelés során mindig a külső falat kell szigetelni, a belső fal szigetelése annak penészesedésével járhat, mivel az amúgy hideg külső fal tovább hűl, ez pedig fokozza a páralecsapódást.

Az időnként fűtött épületek esetében lehet megoldás a belső oldali fal hőszigetelése, ilyenkor nem kell a teljes faltömeget felfűteni arra a kis időre.

Both comments and pings are currently closed.

A kommentelés jelenleg zárva van.

Subscribe to RSS Feed Kövess a Twitteren!